Besties wint Renew the Book innovatie Award

 
Amsterdam, 27 juni 2024 – In Pakhuis de Zwijger te Amsterdam zijn zojuist De AI-Boeken van Maven Publishing en Besties luisterkaarten tot winnaar gekroond van de vijfde editie van Renew the Book. Dit is de eerste keer sinds de oprichting van Renew the Book innovatieprijs dat de jury twee winnaars kiest. In het juryrapport is te lezen dat beiden vernieuwingen van dermate hoge kwaliteit waren dat er geen keuze kon worden gemaakt. Zowel AI-Boeken als Besties voldoen aan alle gestelde criteria en zijn gedurfde innovaties ieder op hun eigen terrein. Twee vernieuwingen met veel innovatiekracht. Vandaar dat de jury dit jaar niet anders kon dan deze twee tot winnaar te kiezen.
 
HET JURYRAPPORT OVER BESTIES
De jury ziet Besties als een innovatieve bruggenbouwer: het stimuleert de fantasie van kinderen, het vermindert schermtijd en het verbindt audio aan retail. Het is een enorm slimme vinding. Besties is een uiterst zorgvuldig doordachte nieuwe propositie waar verschillende ‘winsten’ in worden gerealiseerd. Niet alleen worden de Besties (de figuurtjes die op de telefoon staan en het luisterboek activeren) gemaakt van karton, waardoor er een betaalbaar, milieuvriendelijk en snel leverbaar product is gemaakt. Ook leidt het bij de jonge kinderen tot minder schermtijd, helpt het hen te verleiden in de magie van verhalen, en is het een innovatie waar ook de boekhandel profijt van heeft. Besties zien er goed verzorgd uit, en is een zeer makkelijk toe te passen idee.
 
DE CRITERIA
De juryleden (zie ook hier voor de juryleden) hebben alle inzendingen beoordeeld aan de hand van een aantal criteria waaronder:
  1. Is de vernieuwing gestart in de afgelopen drie jaar?
  2. Is het een concrete vernieuwing op het gebied van inhoud, product, marketting, distributie, doelgroep, digitalisatie, proces, data of businessmodel
  3. Is de innovatie haalbaar en realistisch?
  4. Is de innovatie uniek?
  5. Leidt dit potentieel tot meer gelezen of gekochte boeken?
  6. Wat is de kwaliteit van de validatie?
  7. Zijn er al voldoende stappen gezet en inzichten toegepast?
  8. Is de innovatie schaalbaar?
 
OVER RENEW THE BOOK
Renew the Book is het innovatieprogramma van de Groep Algemene Uitgevers, de belangenorganisatie van de Nederlandse boekenuitgevers van literatuur, kinderboeken en non-fictie. De opzet van deze vijfjarige jubileumeditie geeft vernieuwende initiatieven die al leven binnen de boekensector meer aandacht.
 
 

Krijg 10% korting op je eerste bestelling

Formulier voor de exit korting popup