Voorleesdagen 2024

Het is weer begonnen! De Nationale Voorleesdagen zijn het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Met lekker voorlezen begint een leven lang leesplezier. Tijdens de nationale voorleesdagen wordt ook het prentenboek van het jaar bekend gemaakt. Dit jaar is “Help! Een verrassing!” van Miriam Bos gekroond tot Prentenboek van het Jaar 2024. Een hartverwarmend verhaal over vriendschap, verwachtingen en verrassingen, waarin het vosje August tot zijn grote schrik verrast wordt door zijn vriendin Suus. Maar er wordt ook een mooie top 10 prentenboeken gepubliceerd. De hele lijst is hier te vinden.

Voorlezen en luisterverhalen

Als Besties zijn wij groot fan van voorlezen maar ook van luisterverhalen. En wist je dat luisteren naar luisterverhalen een aantal dezelfde goede aspecten heeft als voorgelezen worden? We hebben 5 belangrijke punten voor je uitgewerkt.

Verbeteren van Luistervaardigheden

 

Luisterverhalen spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van luistervaardigheden. Door aandachtig te luisteren naar verhalen leren kinderen nuances in spraak, toon en betekenis te onderscheiden. Hierdoor begrijpen kinderen anderen beter en kunnen ze makkelijker met elkaar communiceren.

Verbeeldingskracht

Luisterverhalen vormen een mooie voedingsbodem voor de verbeeldingskracht. Terwijl kinderen luisteren naar het verhaal, worden ze aangemoedigd om hun eigen beelden te verzinnen. Dit stimuleert de creativiteit van het kind!

Taalontwikkeling

Het vaker luisteren naar dezelfde luisterverhalen is superhandig om nieuwe woorden en zinsstructuren te leren. Door steeds opnieuw te luisteren, raken kinderen vertrouwd met de taal en helpt het ze nieuwe dingen ook echt te gebruiken in hun dagelijkse praatjes.

Ontspanning

Luisteren naar verhalen is rustgevend. Luisteren maakt het mogelijk om je kind helemaal onder te dompelen in het verhaal zonder de prikkels die vaak gepaard gaan met bijvoorbeeld TV. Dit maakt luisterverhalen ideaal om te ontsnappen aan het drukke dagelijkse leven.

Toegankelijkheid

Een van de mooiste voordelen van luisterverhalen is de toegankelijkheid. Ze zijn geschikt voor kinderen met verschillende leesniveaus.

Voorleesboeken maar dan anders!

Heb je na de voorleesweek wel even genoeg voorgelezen? Dan zijn de luisterboeken van Besties een geweldig alternatief. Deze kinderverhalen zijn namelijk al voor je ingesproken! Je hoeft alleen maar de app te downloaden en vervolgens je Bestie luisterboek figuurtje op je smartphone te plaatsen en het verhaal begint vanzelf te spelen.

Neem eens een kijkje in onze webshop! De luisterverhalen van onder andere Dikkie Dik en K3 Zijn hier te bestellen.

Krijg 10% korting op je eerste bestelling

Formulier voor de exit korting popup