Vijf must see hotspots tijdens de Kinderboekenweek!

Het is weer bijna zo ver! De Kinderboekenweek van 2023. Verwacht tien dagen lang feest in het teken van het Kinderboek. De Kinderboekenweek loopt van 4 tot en met 15 oktober. Je kunt door het hele land activiteiten bezoeken. Bijvoorbeeld op scholen, bij bibliotheken en in boekhandels.

Kinderboekenweek thema

Het thema dit jaar is ‘Bij mij thuis’. Dit jaar wordt de diversiteit van thuis gevierd, want thuis betekent voor iedereen iets anders en thuis bestaat in veel verschillende vormen. Er wordt stilgestaan bij de verschillen en gelijkenissen tussen ieders thuis, en hoe kan dat beter dan met boeken? Want ook in verhalen komen allerlei verschillende thuissituaties aan bod en daardoor stimuleren deze om het gesprek met elkaar aan te gaan.

5 hotspots die je moét bezoeken tijdens deze Kinderboekenweek

Wij hebben de leukste hotspots deze Kinderboekenweek voor je op een rijtje gezet:

1. Openings Vos en Haas-speurtocht in de OBA in Amsterdam

4 oktober 2023, van 14:30 tot 15:30 | OBA Oosterdok – Jeugdetage

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist | 5+

De verhalen van Vos en Haas bestaan 25 jaar en daarom is er een exclusieve Vos en Haas-speurtocht in de OBA opgezet. Deze wordt op de eerste dag van de Kinderboekenweek geopend door auteur Sylvia Vanden Heede en illustrator Thé Tjong-Khing!

Dit is jouw kans om de makers van Vos en Haas te ontmoeten! Deze speurtocht is gemaakt in het Kinderboekenweek-thema en loopt tot 31 oktober. Kom gezellig langs voor een leuke voorleessessie, een handtekening van de makers, limonade & taart en natuurlijk de speurtocht zelf!

OBA Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011DL Amsterdam
T: 020-5230900 | [email protected]

2. Vleertje Muis feest in Nijmegen

Het is weer die tijd van het jaar waarin verhalen tot leven komen en de verbeelding van onze kleintjes de vrije loop krijgt. 4 oktober om 16:00 is er in de Kinderboekenwinkel Nijmegen een voorleesfeest van Vleertje Muis! De schrijver en illustrator van het boek komen persoonlijk hun verhaal voorlezen. Het belooft een geweldige, gezellige, en huiselijke Kinderboekenweek te worden! Komen jullie ook gezellig langs?

Kinderboekenwinkel Nijmegen | Kannenmarkt 27 | 6511 KC Nijmegen

3. Een speciale dag in de Bibliotheek van Rotterdam

8 oktober nog geen plannen? Dan staat er die dag een leuk gezinsuitje voor jullie op de planning. Neem je kids mee en kom naar de Rotterdamse bibliotheek!

Een onvergetelijk avontuur voor jouw kleintjes! Op deze speciale dag van 13:00 tot 17:00 uur kunnen jij en je kinderen je helemaal onderdompelen in de wondere wereld van huizen, dieren, en verhalen. Hier enkele hoogtepunten:

  • Maak je eigen robothuisdier: Laat de creativiteit van je kinderen de vrije loop terwijl ze hun droom-robothuisdier bouwen. 
  • Kinderkeuken: Smul van overheerlijke gerechtjes die de kleintjes zelf hebben bereid in de Kinderkeuken. 
  • Ontdek bijzondere dierenhuizen: Leer alles over de unieke huizen van dieren en bekijk zelfs mega-slakken van de Slakkenman.
  • Theaterworkshop: Laat je kinderen hun dramatische talenten ontdekken in een spannende theaterworkshop. 

Bibliotheek Rotterdam | Hoogstraat 110 | 3011 PV Rotterdam

4. De avonturen van Lieve Lies II bij Boekhandel Dominicanen in Maastricht

Aiko en Joni hebben weer een nieuw boek van Lieve Lies! 

Deze keer maakt Lies herfstsoep. Ze komen alles vertellen over de nieuwe avonturen van Lieve Lies en laat Aiko zien hoe zij de prachtige tekeningen maakt. Ook is er een zoekwedstrijd in de winkel waarbij iedereen een prijsje kan winnen! 


Lieve Lies maakt herfstsoep verschijnt eind augustus en is het tweede deel in de Lieve Lies-serie van Joni Bosch en Aiko Graven. Zij maakten eerder al het prentenboek Lieve Lies, iedereen is bijzonder. 

Boekhandel Dominicanen Binnenstad | Dominicanerkerkstraat 1 | 6211 CP Maastricht

Voorleesboeken maar dan anders!

Heb je na deze 10 daagse Kinderboekenweek wel even genoeg voorgelezen? Dan zijn de luisterboeken van Besties een geweldig alternatief. Deze kinderverhalen zijn namelijk al voor je ingesproken! Je hoeft alleen maar de app te downloaden en vervolgens je Bestie luisterboek figuurtje op je smartphone te plaatsen en het verhaal begint vanzelf te spelen.


Nog leuker, een deel van de verhalen die tijdens de Kinderboekenweek worden tentoongesteld hebben wij in onze webshop! De luisterverhalen van Vleertje Muis en Vos en Haas – Dag Vos, Dag Haas! Zijn hier te bestellen.

Krijg 10% korting op je eerste bestelling

Formulier voor de exit korting popup